Centar za promociju civilnog društva vas poziva na radionicu «Govor mržnje» koja će se održati u sljedećim gradovima:

19.03.2019. Mostar, Hotel Bristol, Mostarskog bataljona bb

22.03.2019. Sarajevo, Hotel Holiday, Zmaja od Bosne 4

27.03.2019. Banja Luka, Hotel Jelena, Jovana Dučića 25

Ova jednodnevna radionica koja se održava u tri grada u BiH ima za cilj potaći dijalog o slobodi izražavanja, govoru mržnje kao društveno neprihvatljivom javnom diskursu, standardima novinarskog izvještavanja, razlikama između klevete i govora mržnje, mehanizmima borbe protiv govora mržnje u javnom komunikacijskom prostoru, pravosudnim procesima u vezi sa govorom mržnje, uz preporuke mjera borbe protiv govora mržnje.

Sva tri događaja se održavaju u okviru USAID-ovog “Programa osnaživanja neovisnih medija” (IMEP) implementiranog od strane Centra za promociju civilnog društva i Otvorene mreže.

Molim Vas da svoje ili prisustvo osobe iz Vašeg ureda željenoj radionici izvršite popunjavanjem obrasca  OVDJE.

Broj mjesta je ograničen na dvadeset (20) učesnika/ca po radionici i prijave su otvorene do trenutka popunjavanja slobodnih mjesta. Ljubazno molimo da ne prijavljujete više od jedne osobe iz jedne redakcije/udruženja/ureda i time omogućite veću raznolikost.

Troškovi prevoza učesnika/ca i smještaj nisu pokriveni od strane organizatora.

Agendu radionice u Mostaru možete preuzeti OVDJE.

Agendu radionice u Sarajevu možete preuzeti OVDJE.

Agendu radionice u Banja Luci možete preuzeti OVDJE.

IMEP je petogodišnji USAID-ov program koji podržava nezavisnost medija i slobodu izražavanja u BiH jačanjem održivosti medija, podizanjem kvaliteta medijskog sadržaja, izgradnjom kompetencija novinara, pružanjem pravne podrške medijima i novinarima, kao i aktivnim uključivanjem građana i građanki u medijski prostor, uz snažnu promociju nezavisnih medijskih glasova u BiH. Pravna pomoć novinarima i medijima je dostupna putem „Fonda za odbranu“ kojim se subvencioniraju troškovi novinara/medija u sudskim slučajevima.

Za sva dodatna pitanja izvolite se obratiti na mail adresu: nadja.zubcevic@cpcd.ba ili putem telefona +387 33 644 810 i +387 62 147 273.

 

OSTAVITI ODGOVOR