Portal SportSport.ba objavljuje konkurs za novinare u Sarajevu i Tuzli

0
319

Objavljeno na: Portal SportSport.ba (20.03.2019.)

Autor: M. Šljivak

Želite li biti dio dinamičnog kolektiva najuticajnije sportske redakcije u Bosni i Hercegovini?

SportSport.ba raspisuje konkurs za prijem novinara u Sarajevu i Tuzli.

Želite li biti dio dinamičnog kolektiva najuticajnije sportske redakcije u Bosni i Hercegovini? Prijavite se za posao na portalu SportSport.ba.

Tražimo punoljetne osobe spremne da uče i savladaju nove vještine sa iskustvom u sportskom novinarstvu.

Kandidati koji se prijavljuju ne smiju biti trenutno angažovani na bilo koji način na drugim medijima ili imati bilo kakvu drugu radnu obavezu, te ne smiju biti redovni studenti sa obavezom prisustva predavanjima.

Kandidati moraju biti spremni na rad u redakciji i na terenu, vikendima i u drugim terminima po potrebi u svim vremenskim uslovima u punom radnom vremenu.

Prednost imaju kandidati koji:

– imaju osnovno znanje o aktivnostima sportskih kolektiva u svom gradu, te visoko poznavanje sportskih dešavanja u svijetu, sa naglaskom na fudbal
– žive u Tuzli i Sarajevu
– imaju iskustvo rada u medijima
– znaju koristiti foto i video opremu
– znaju koristiti foto i video editing software
– posjeduju vozačku dozvolu B kategorije, te vlastito vozilo
– mogu odgovoriti pritisku dinamičnog posla i vremenskih rokova

Svoje prijave šaljite na emir@sportsport.ba. Uz prijavu i obavezan CV napišite koje od gore navedenih uslova ispunjavate, te zašto ste baš vi prava osoba za ovaj posao i dostavite jedan autorski članak na temu engleske Premier lige. Nepotpune prijave ili prijave sa člankom koji nije autorski neće biti uzete u obzir.

Izvor: https://sportsport.ba/fudbal/portal-sportsportba-objavljuje-konkurs-za-novinare-u-sarajevu-i-tuzli/310928?fbclid=IwAR3HQ-vxipNzZP1vzrXJjEzqM3UAdwM4xUVIxReSQM6yWbAnNkzi69-G0ag

OSTAVITI ODGOVOR