PROSLAVA: Hiljaditi medijski sadržaj

0
79

Za godinu dana, u sklopu IMEP programa kreirano je i objavljeno 1000 medijskih sadržaja.

Povodom objave hiljaditog medijskog sadržaja u okviru dodijeljenih grantova IMEP-a, Centar za promociju civilnog društva je organizovao dodjelu priznanja i simbolične nagrade za Brunu Bokšića. Brunin članak, koji je bio hiljaditi medijski sadržaj medijskog projekta ujedno predstavlja i značajan doprinos IMEP programa nezavisnoj medijskoj produkciji u BiH.

„Zahvaljujem se na podršci koju sam dobio kroz New Voices grant, što finansijskoj, tako i tehničkoj, a što je  rezultiralo da moje kritičko razmišljanje dopre do što šire javnosti“, rekao je Bruno Bokšić.

Bruno svoje članke objavljuje svakog utorka na blogu brunoboksic.com, koji je zamislio  kao platformu za mlade ljude kako bi ih podstakao na lični razvoj i kritičko razmišljanje.

„Želim da potaknem mlade kako bi preuzeli kontrolu nad svojim životom i iznašli potencijalna rješenja za beznađe koje vlada u našem društvu“, istakao je Bruno.

IMEP-ovim hiljaditim medijskim sadržajem poslana je poruka kako zalaganje i predanost građana novinara u kreiranju interesantnih medijskih sadržaja ne samo da vodi podizanju kvalitete istih, već i održivosti nezavisnog i slobodnog izražavanja u našoj zemlji.

Ukoliko pišete i to bi voljeli da podijelite s drugima, IMEP daje priliku da svoje zamisli pretvorite u realnost. New Voices grant je stalno otvoren za pojedince kao što su: nezavisni novinari, blogeri, vlogeri, fotografi i građani koji su inovativni, drugačiji i imaju šta da kažu.

Najava za treći javni poziv za dodjelu sredstava iz IMEP programa za Media Production i Media Mixer će biti objavljena u IMEP newsletter-u, mjesec dana prije objave na IMEP web stranici. Pretplatite se na naš newsletter kako bi na vrijeme mogli da se informišete.

Sve dodatne informacije o IMEP projektu možete pronaći na web stranici www.imep.ba. 

________________________________________________________________________

IMEP je petogodišnji USAID-ov program koji podržava nezavisnost medija i slobodu izražavanja u BiH jačanjem održivosti medija, podizanjem kvaliteta sadržaja, uključivanjem građana i građanki u javni prostor u sklopu kojeg pružamo bezbroj mogućnosti kako bi njihovi medijski sadržaji lakše dospjeli u javnost i tako osnažili nezavisnu produkciju.

#USAID #CPCDba #OM #IMEP

OSTAVITI ODGOVOR