Građani-novinari u Čapljini

0
75

OTVORENA MREŽA kao partner Centra za promociju civilnog društva (CPCD) u realizaciji projekta Projekat jačanja profesionalnih medija u BiH (IMEP), iza kog stoji misija USAID-a u BiH, poziva sve zainteresovane na radionicu za građane-novinare u Čapljinu, u petak 25. januara/siječnja u 17 sati u prostorijama restorana „Storija“ u  ulici Tasovčići  bb.

Teme ove radionice bit će: model građana–novinara, kreiranje i objavljivanju sadržaja za IMEP.ba, prezentiranje grantova za New Voices ili Nove glasove koji su predviđeni u iznosima od 2.000 do 5.000 dolara, a razgovaraćemo o novinarstvu, o razlici između izvještavanja i pisanja na društvenim mrežama, o tome šta bi mogla biti tema iz lokalne ili šire zajednice. Govoriće Almir Čehajić Batko i Rubina Čengić.

Svi su dobrodošli!

U svijetu odavno postoje građani-novinari i a pojedini mediji imaju i heš-tagove za njih, a u Crnoj Gori su nedavno dodijeljene i nagrade najuspješnijim građanima-novinarima. U BiH je ovaj model izvještavanja donio IMEP, Projekat jačanja profesionalnih medija u BiH (IMEP) iza kog stoji misija USAID-a u BiH.

IMEP je petogodišnji USAID-ov program koji podržava nezavisnost medija i slobodu izražavanja u BiH jačanjem održivosti medija, podizanjem kvaliteta medijskog sadržaja, izgradnjom kompetencija novinara, pružanjem pravne podrške medijima i novinarima, kao i aktivnim uključivanjem građana i građanki u medijski prostor, uz snažnu promociju nezavisnih medijskih glasova u BiH. Realizuju ga CPCD i OM.

OSTAVITI ODGOVOR