Portal Analiziraj: VEČER POSVEĆENA PREDRAGU LUCIĆU U MOSTARU

  0
  49

  Objavljeno na: Portal Analiziraj.ba (09.01.2019.)

  Centar za kritičko mišljenje, portal Tacno.net i Centar za mir i multietničku suradnju organiziraju Večer posvećenu Predragu Luciću u četvrtak 10.1.2019. s početkom u 19 sati u kongresnoj dvorani hotela Bristol u Mostaru.

  U programu učestvuju: Dino Mustafić, Nedžad Maksumić, Boris Ler, Alija Behram i Amer Bahtijar.

  Predrag Lucić 1964. – 2018., veliki pisac, satiričar, dramski pisac, pjesnik, urednik najbolje i najprobranije biblioteke, Feralove…Čovjek kakvog jednom upoznate. Naš brat, drug, saradnik.

  Predrag Lucić je zajedno sa Viktorom Ivančićem i Borisom Dežulovićem pokrenuo najbolju novinu u istoriji ovdašnjeg novinarstva – Feral Tribune.

  Rodio se u Splitu, osnovnu i srednju školu završio je u Splitu. Studirao kazališnu i radio režiju na Fakultetu dramskih umjetnosti u Beogradu. Režirao u Beogradu, Splitu i Tuzli.

  Objavio je:

  Greatest Shits – Antologija suvremene hrvatske gluposti, u koautorstvu s Borisom Dežulovićem prvo izdanje, 1998., drugo 1999.; Biblioteka Feral Tribune, Split

  Haiku haiku jebem ti maiku – Velika Feralova pjesmarica – satirične pjesme Biblioteka Feral Tribune, Split, 2003.

  Ljubavnici iz Verone – Biblioteka Moderna poezija, HDP/Durieux, Zagreb, 2007.

  Sun Tzu na prozorčiću – satira Algoritam Zagreb, 2009.

  Bezgaća povijesne zbiljnosti 1 – Algoritam Zagreb, 2010. satirična poezija

  Bezgaća povijesne zbiljnosti 2 – Algoritam Zagreb, 2010. satirična poezija

  Gusle u magli – Algoritam Zagreb, 2013.

  Dobitnik je brojnih nagrada: 2013. nagrada Zaklade “Petar Kočić Banja Luka – Beograd” Kočićevo pero za djelo Gusle u magli.

  Nagradu “Judita” Splitskog ljeta, za umjetnička dostignuća u dramskom i glazbenom programu, dobio je 2017. za dramu Aziz.

  Izvor: http://analiziraj.ba/2019/01/09/vecer-posvecena-predragu-lucicu-u-mostaru/

  NAPOMENA:

  Objavljeni sadržaj i komentari na web stranici IMEP.ba je odgovornost autora sadržaja (fizičke ili pravne osobe) i ne reflektuje ciljeve ili stavove Pograma osnaživanja nezavisnih medija (IMEP), CPCD-a ili OTVORENE MREŽE.

  Svi komentari i sadržaji se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu.

  Svi sadržaji kao i stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija IMEP.ba je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru, te isti ukloniti čim bude uočen ili prijavljen.

  OSTAVITI ODGOVOR