IMEP radionica za građane-novinare u Doboju

U subotu, 24. novembra u 12 sati u sali Skupštine Grada koja je poznatija kao Dom Vojske u ulici Cara Dušana br. 1 održat će se IMEP radionica za građane-novinare

0
436

U posljednje vrijeme u svijetu su vrlo popularni građani-novinari, pa pojedini mediji već imaju i heš-tagove građanin-novinar, a u Crnoj Gori su nedavno dodijeljene i nagrade najuspješnijim građanima-novinarima. U BiH je ovaj model izvještavanja donio IMEP, Projekat jačanja profesionalnih medija u BiH (IMEP) iza kog stoji misija USAID-a u BiH.

„OTVORENA MREŽA“ kao partner „Centra za promociju civinog društva“ (CPCD) u realizaciji ovog projekta poziva sve zainteresovane na radionicu za građane-novinare u Doboju, u subotu, 24. novembra u 12 sati u sali Skupštine Grada koja je poznatija kao Dom Vojske u ulici Cara Dušana br. 1.

Teme ove radionice bit će: model građana–novinara, kreiranje i objavljivanju sadržaja za IMEP.ba, prezentiranje grantova za New Voices ili Nove glasove koji su predviđeni u iznosima od 2.000 do 5.000 dolara, a razgovaraćemo o novinarstvu, o razlici između izvještavanja i pisanja na društvenim mrežama, o tome šta bi mogla biti tema iz lokalne ili šire zajednice. Govoriće Almri Čehajić Batko i Rubina Čengić.

Svi su dobrodošli!

IMEP je petogodišnji USAID-ov program koji podržava nezavisnost medija i slobodu izražavanja u BiH jačanjem održivosti medija, podizanjem kvaliteta medijskog sadržaja, izgradnjom kompetencija novinara, pružanjem pravne podrške medijima i novinarima, kao i aktivnim uključivanjem građana i građanki u medijski prostor, uz snažnu promociju nezavisnih medijskih glasova u BiH. Realizuju ga CPCD i OM.

 

OSTAVITI ODGOVOR