U Banjaluci, u subotu 24. marta, održana je IMEP-ova radionica za građane-novinare, te su predstavljene i mogućnosti za New Voices grantove koji su stalno otvoreni i čija vrijednost može biti od dvije do pet hiljada dolara.

O samom projektu i o tome kako napisati vijest i kako objaviti na web-platformu IMEP.ba govorili su dr. Almir Čehajić Batko kao Predsjednik nevladine organizacije OTVORENA MREŽA koja je uz CPCD nosilac ovog projekta u BiH, novinarke i voditeljice Radija OTVORENA MREŽA Rubina Čengić i Džana Omerović.

IMEP je USAID-ov “Programa osnaživanja nezavisnih medija“ koji će u periodu do 2022. godine podržavati nezavisne medije i slobodu izražavanja u BiH kroz jačanje održivosti medija, podizanje kvaliteta medijskih sadržaja, izgradnju kompetencija novinara, pružanje besplatne pravne pomoći, te aktivno uključivanje građana u medijski prostor.

Na današnjoj radionici među ostalima bio je i Njegoš Kutić, autor teksta objavljenog na IMEP.ba koji je rekao da će nastaviti objavljivati na ovoj platformi, a poduzetnik Borivoje Karalić rekao je da će mu biti zanimljivo da ubuduće objavljuje svoje stavove o aktivnostima lokalnih vlasti koje inače postavlja na svojim društvenim mrežama.

Sa radionice u Banjaluci upućen je poziv svim građanima Bosne i Hercegovine koji žele biti građani-novinari da se registruju na web-platformu IMEP.ba i postanu aktivni članovi ovog društva.

 

OSTAVITI ODGOVOR