Media Lab je multimedijalni studio smješten u CPCD-u koji će služiti kao podrška mladim ljudima, korisnicima „New Voices“ grantova, volonterima i članovima koji žele da se aktiviraju kao građani novinari, a često nemaju adekvatnu opremu za realizaciju svojih ideja. Media Lab omogućit će da više stotina korisnika dobije odgovarajuće tehničke uslove za kreiranje kvalitetnog multimedijalnog sadržaja u cilju promocije koncepta građanin-novinar.

 Korisnicima Media Laba biće omogućeno:

  • korištenje opreme i radnog prostora
  • asistiranje u kreiranju sadržaja, kao što je audio, video i tekst
  • razne radionice i edukacije

Kada se prijavljujete za članstvo u Media Labu, možete postati COOLer (osnovni član) ili LABer (akreditovani član).

COOLer (osnovni član) postaješ tako što ispuniš ovu prijavu sa svojim podacima, ali objaviš najmanje jedan članak na Objavi.ba. COOLer može biti svako ko ima talenta i želi se uključiti u aktivnosti.

LABer (akreditovani član) može postati svaki aktivni COOLer koji želi da koristi prostor i opremu Media Laba (uz uslove korištenja). Obaveza LABera su da mora objavljivati najmanje tri članka mjesečno, te ispuniti zadatke izvještavanja sa događaja u BiH. Privilegije koje LABer dobija je Press akreditacija za događaje, certifikat za Građanina-novinara, besplatan pristup određenim edukacijama u Smart RC-u i asistiranje u kreiranju multimedijalnih sadržaja.

Svoju ideju pretvori u objavu.

Postani član/ica OVDJE

OSTAVITI ODGOVOR